gyengen

Népi Építészeti Nyári Egyetem Felpécen

A Hagyományos Házépítő Kft. és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Magyarországi Tájházak Központi Igazgatósága közös Népi Építészeti Nyári Egyetemet szervez 2018. július 23-29 között Felpécen (érkezés július 22. estétől), ahol a résztvevők elméleti és gyakorlati ismereteket és tapasztalatokat szerezhetnek a népi épületek karbantartásával kapcsolatban. Bővebben foglalkozunk majd a sármunkákkal (agyagelőkészítés, törekkészítés, tapasztás, agyagpadló felújítás-karbantartás, vályogvetés), valamint a szálasanyag munkákkal (sövényfalkészítés, zsúpkészítés).
Várunk minden, a téma iránt elkötelezett, a gyakorlati munkát kedvelő, 18. életévét betöltött érdeklődőt, tájházvezetőt, egyetemi hallgatót.
A nyári egyetem kiváló alkalom arra, hogy a résztvevők élőben, eredeti épületeken tanulhatják meg a hagyományos házépítés mesterfogásait és technikáit. Olyan kiváló szakemberek mellett dolgozhatnak, akik a gyakorlatban ismerik a tradicionális házépítés technikáit, a borona falas ház, a zsúpfedés, vagy a patics fal készítését.

A jelentkezéseket Prikler Szilvia Beatrix részére, a tajhazigazgatosag@sznm.hu e-mail címre várjuk 2018. július 10-ig.
Az utazás önköltséges, a részvételi díj 20 000 Ft, ami egész hétre tartalmazza a szállást, és a napi háromszori étkezést.

A munka helye: a felpéci présház