gyengen
Események

PÉNTEK

31

JÚLIUS

SZOMBAT

01

AUGUSZTUS

VASÁRNAP

02

AUGUSZTUS

HÉTFŐ

03

AUGUSZTUS

KEDD

04

AUGUSZTUS

SZERDA

05

AUGUSZTUS

CSÜTÖRTÖK

06

AUGUSZTUS

PÉNTEK

07

AUGUSZTUS

SZOMBAT

08

AUGUSZTUS

VASÁRNAP

09

AUGUSZTUS

HÉTFŐ

10

AUGUSZTUS

DÁTUM
KATEGÓRIA
SZE 05 AUGUSZTUS 2020
KERESÉS
Népi építészeti szakmai nap
Népi építészeti szakmai nap

Kategóriák:szakmai nap

Helyszín:

Regisztráció: a regisztrációs időszak végetért!

DÁTUM
SZEPTEMBER
SZOMBAT
21

lejárt dátum

A Magyarországi Tájházak Központi Igazgatósága és a Magyar Építőművészek Szövetsége közös Népi építészeti szakmai napot szervez a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban. A szakmai nap tematikája Sabján Tibor, a Skanzen egykori építész-muzeológusának tüzelőberendezésekkel kapcsolatos kutatásai, illetve ezek napjainkban is hasznos aspektusai köré szerveződik, halálának tizedik évfordulója alkalmából.

ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA

A Magyar Építőművészek Szövetsége gondozásában működő, 2012-ben elindított Nagyapám Háza Örökségvédelmi program és a Tájházigazgatóság céljaiban is fontos szerepet játszik az épített örökség védelme, valamint a népi építészeti tudás visszatanítása. Ezen közös cél elősegítését egy közös szakmai nappal támogatják. A szakmai napra 2019. szeptember 21-én kerül sor a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, melynek tematikája Sabján Tibor, a Skanzen egykori építész-muzeológusának tüzelőberendezésekkel kapcsolatos kutatásai köré szerveződik, halálának tizedik évfordulója alkalmából.

A délelőtt folyamán előadások és a kerekasztal beszélgetés témájaként Sabján Tibor munkássága nyomán a tüzelőberendezéssel kapcsolatos információk, a tudásátadás kerül a központba. A tüzelőberendezések helyreállításáról, újraépítéséről, funkcióiról, valamint különféle technikáiról és napjainkban való szerepeiről folytatnak eszmecserét a meghívott előadók a vályogkatlantól a kemencén keresztül a cserépkályháig.

Délután a Skanzen területén szervezett tematikus túra veszi kezdetét, ahol a résztvevők megismerkedhetnek azokkal a tüzelőberendezésekkel, amiknek tervezésében, helyreállításában vagy egyéb munkálataiban Sabján Tibor is részt vett.

A programon való részvétel ingyenes, de REGISZTRÁCIÓHOZ kötött. A regisztráció az alábbi linken érhető el: https://docs.google.com/forms/d/166svDg96y3LPkTf5EfclXJzx2sUPJOyHZX5e6BEdzxw/edit

A Budapestről érkező vendégek számára szervezett autóbusszal való utazáshoz lehetőséget biztosítunk az Árpád hídtól, melynek indulási időpontja 9:30. Az autóbusz minimum 15 fő jelentkezésével indítható.

A rendezvény maximális létszáma 50 fő, a jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadjuk. Megértésüket előre is köszönjük!

További információt kérhet a tajhazigazgatosag@skanzen.hu elektronikus címen.

Minden érdeklődőt szerettel várunk szakmai napunkon!

Népi építészeti szakmai nap