Események

VASÁRNAP

14

ÁPRILIS

HÉTFŐ

15

ÁPRILIS

KEDD

16

ÁPRILIS

SZERDA

17

ÁPRILIS

CSÜTÖRTÖK

18

ÁPRILIS

PÉNTEK

19

ÁPRILIS

SZOMBAT

20

ÁPRILIS

VASÁRNAP

21

ÁPRILIS

HÉTFŐ

22

ÁPRILIS

KEDD

23

ÁPRILIS

SZERDA

24

ÁPRILIS

DÁTUM
KATEGÓRIA
PÉ 19 ÁPRILIS 2024
KERESÉS
Tájházak Napja 2019
Tájházak Napja 2019

Kategóriák:Tájházszövetségi esemény

Helyszín: Országos

KEZDÉS
ÁPRILIS
SZOMBAT
27
BEFEJEZÉS
ÁPRILIS
VASÁRNAP
28

lejárt dátum

„Jöjjenek el hozzánk a szép mulatságba,
Tiszta szívvel várja a háznak a gazdája."

A Magyarországi Tájházak Szövetsége 2019-ben is megszervezi a már hagyományos, a tájházak összefogását jelképező, az értük dolgozó közösséget megerősítő rendezvényét, a Tájházak Napját. A tájházak Szent György napjához közeli ünnepélyes tavaszi kapunyitása alkalom arra is, hogy tavaszi, nyári programajánlatukra, eseményeikre felhívják a leendő tájházlátogatók figyelmét.

ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA

A Magyarországi Tájházak Szövetsége alkalmat kíván teremteni arra, hogy az év egy kiemelt napján tájházaink az érdeklődők figyelmének középpontjába kerülhessenek, s izgalmas, színes programokkal, egyedi lehetőségekkel tárják ki kapuikat a látogatók előtt.
A paraszti hagyományban a legszélesebb körben volt ismert Szent György alakja, akinek ünnepnapja április 24-éhez kötődik. A jeles napot követő hétvégén hagyományteremtő programjainkkal nemcsak a tavaszi állatkihajtás egykori emlékeire, hanem a megújulásra, a természet és az emberek újjászületésére is figyelmet kívánunk fordítani. Úgy véljük, ez a nap, a Tájházak napja remek lehetőség, hogy a hosszú tél után, a tavasztól őszig tartó nyitva tartás kezdetén megismerjük szűkebb pátriánk vagy távolabbi vidékek egykori életmódját, paraszti kultúráját, és felfigyeljünk mindarra, ami a hagyományos tudásból hasznosítható, újra élhető modern világunkban is.
A tájházak ünnepélyes tavaszi kapunyitása alkalom arra is, hogy tavaszi, nyári programajánlatukra, eseményeikre felhívjuk a leendő látogatók figyelmét.