Népi Építészeti Program - szakmai előkészítés

A Teleki László Alapítvány gondozásában működő Népi Építészeti Program keretében újabb támogatás igényelhető szakmai előkészítésre.

A programban részt vehetnek azok a szerevezetek vagy magászemélyek, akik népi építészeti értéket képviselő, egyedi vagy területi védelem alatt álló ingatlan tulajdonosai. A jelenleg igényelhető támogatási forma az idei évben nem jelenik meg külön a tájházak részére, hanem egybeolvad az általános támogatási kiírásokkal, de a tájházak továbbra is kedvezőbb támogatási feltételekkel nyújthatnak be kérelmek.

 

A támogatás összege szakmai előkészítésre: minimum 500 ezer – maximum 1,5 millió Ft

A kérelmek benyújtási határideje: 2022. február 28. 23:59

A támogatás csak elektronikus úton nyújtható be a nepiprogram.hu weboldalon.

 

A támogatásról részletesen a regisztrációs felületen tájékozódhatnak az érdeklődők (nepiprogram.hu), illetve a Programhoz kapcsolódó segédletek az alábbi linken keresztül összegyűjtve is elérhetők: https://drive.google.com/drive/folders/1XqIUZwP3ZuH5AKFuRVobVDIl3d9ljerU?usp=sharing

 

A támogatás során a helyi védettség igazolásának ellenőrzésekor az alábbi szempontokat veszik figyelembe:

  • a támogatási kiírás évét megelőző év december 31-ig helyi önkormányzati rendeletben jogerősen megállapított helyi védelem (egyedi vagy területi)
  • A melléklettel együtt a teljes rendeletet kérik igazolásként, mert sok esetben nemcsak a melléklet, hanem a szöveges rész is tartalmaz fontos információt.