Hagyományaink Vendégségben

2018. június 9-én tartottuk meg éves rendezvényünket Hagyományaink Vendégben címmel, melyt a Muharay Elemér Népművészeti Szövetséggel közösen szerveztünk. A rendezvényen vendégünk volt 18 tájház és 15 táncegyüttes, akik színvonalas programokkal és színpadi műsorral színesítették a napot. A tavalyihoz hasonlóan idén is az alma körül forgott a világ, amihez kapcsolódóan játékokkal, ételekkel, receptekkel és sok már érdekességgel készültek a résztvevők. Meghirdettük az almás ételek versenyét is, melynek eredményét a látogatók szavazatai döntötték el. Az Algyői Tájház munkája ebben az esetben egyértelműen meghozta eredményét, ugyanis közel száz szavazatával messze túlszárnyalta az elvárásokat.
Természetesen szakmai programmal is készültek a Magyarországi Tájházak Központi Igazgatóságának munkatársai, melynek keretein belül megemlékeztünk a jubiláló tájházakról, és átadtuk a Szabadtéri muzeológiai és tájházi szakági képzést elvégzett hallgatóknak az elismerő okleveleket. Mindezek után a Kubinyi Kerekasztal beszélgetésein és előadásain keresztül megismerkedhettek az érdeklődők a Kubinyi Ágoston Programban végzett tájházas felújításokkal. Ezzel nem titkoltan a későbbi pályázási kedvet szerettük volna meghozni.
A reggeli eső szerencsére senkinek sem vette el a kedvét, a résztvevők kitartó munkája pedig meg is hozta a délutáni jó időt.

Jövőre ismét találkozunk!