Események

VASÁRNAP

14

ÁPRILIS

HÉTFŐ

15

ÁPRILIS

KEDD

16

ÁPRILIS

SZERDA

17

ÁPRILIS

CSÜTÖRTÖK

18

ÁPRILIS

PÉNTEK

19

ÁPRILIS

SZOMBAT

20

ÁPRILIS

VASÁRNAP

21

ÁPRILIS

HÉTFŐ

22

ÁPRILIS

KEDD

23

ÁPRILIS

SZERDA

24

ÁPRILIS

DÁTUM
KATEGÓRIA
PÉ 19 ÁPRILIS 2024
KERESÉS
Közösségek Hete 2020
Közösségek Hete 2020

Kategóriák:Közösségek Hete

Helyszín:

Regisztráció: a regisztrációs időszak végetért!

KEZDÉS
MÁJUS
HÉTFŐ
11
BEFEJEZÉS
MÁJUS
VASÁRNAP
17

lejárt dátum

KÖZÖSSÉGEK HETE – 2020.MÁJUS 11-17.
„A HELY, AHOL OTTHON VAGY"
Egy hét, ami rólunk, a településeinkről, közösségeinkről, értékeinkről szól!

A Közösségek Hete országos rendezvénysorozat a közösségek ünnepe, melyet – a hagyományokhoz híven idén is május második hetében rendezünk meg, de ezúttal – a kialakult egészségügyi és járványügyi helyzetre való tekintettel – a szokásoktól eltérően, virtuális formában.

ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA

A Közösségek Hete országos rendezvénysorozat a közösségek ünnepe, melyet – a hagyományokhoz híven idén is május második hetében rendezünk meg, de ezúttal – a kialakult egészségügyi és járványügyi helyzetre való tekintettel – a szokásoktól eltérően, virtuális formában.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ, az Országos Széchényi Könyvtár és az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. együttműködésében immár negyedik éve megrendezésre kerülő, s igen népszerű programsorozat a közösségek fontosságára, a közösség megtartó erejére hívja fel a figyelmet.

E mostani egymásra utalt, kiszolgáltatott, mindannyiunk számára embert próbáló helyzetben különösen is fontos a közösségi értékek hangsúlyozása. Közös gondolkodással és felelősségvállalással, egymásra odafigyelve, egymást bátorítva könnyebben élhetjük meg a bezártság mindennapjait.

Mutassuk meg, hogy e kényszerű karantén nem elzár, épp ellenkezőleg: összeköt és megerősít bennünket! Az online tér adta lehetőségekkel élve külön-külön, de mégis együtt ünnepeljük idén ezt a különleges Közösségek Hetét!

A programsorozat felvezető eseményeként május elsejétől mindenkit arra hívunk, hogy ki-ki a saját otthonában állítson májusfát (természetesen bármilyen növény, például vágott, vagy erkélyen nevelt cserepesvirág is megfelel a célnak). A májusfa a Közösségek Hete nyitónapjáig, május 11-ig szabadon díszíthető jókívánságokkal, szeretetüzenetekkel és egyéb díszekkel. Így készüljünk lélekben együtt a közösségek ünnepére!

Milyen programokkal lehet jelentkezni?

A rendezvénysorozat programszervezőitől olyan ötleteket, programokat várunk, melyek praktikus válaszokat tudnak adni a kialakult helyzetre, segítséget abban, hogy a hétköznapokat ne csak túlélni akarjuk, hanem sokkal inkább hasznosan megélni. Bízunk benne, hogy a jó példákból építkezhetünk majd, s jó kedvet meríthetünk!

Fontos! Ha időközben, azaz május 11-ig a kijárási korlátozás megszűnik, vagy részben feloldásra kerül, gondolkodjunk abban is, hogy az adott programot szabad térben, kevés személyes találkozással hogyan lehet megtartani.

Kik csatlakozhatnak programszervezőként?

A korábbi évekhez hasonlóan idén is közösségek, civil szervezetek, kulturális intézmények, települések jelentkezését várjuk. Bíztatjuk őket, hogy vegyék fel a kapcsolatot a hozzájuk bármilyen formában kötődő közösségekkel és tagjaikkal (például baráti, amatőr művészeti, alkotó-, olvasó- és egyéb körök, hagyományőrző csoportok, egyházi közösségek, jótékonysági szervezetek, sportklubok vagy egyéb közösségek).

A programszervezők 5+1 programötletből meríthetnek ihletet. Bízunk benne, hogy kreatív programjaik másokat is inspirálnak majd a hasznos időtöltésre.

Hogyan csatlakozhatnak a Közösségek Hetéhez?

A közösségek, szervezetek, intézmények a rendezvényre a megadott regisztrációs felületen jelentkezhetnek a Közösségek Hetéhez kapcsolódó programtervezetük benyújtásával.

A regisztrációval egyúttal elfogadják az együttműködés feltételeit, többek között vállalják a regisztrált program megszervezését, valamint azt, hogy az eseményt a Közösségek Hete oldalról letölthető Közösségek Hete logó elhelyezésével népszerűsítik. A csatlakozott programszervezők a rendezvénysorozat után kitöltik a rendezvény szervezéséhez kapcsolódó elégedettségi kérdőívet.

A regisztráció elfogadása után a programszervezők maguk töltik fel a Közösségek Hete honlapjára a programjaikat. Ennek menetéről hamarosan részletes tájékoztatást küldünk. A rendezvény a regisztráció lezárását követően, és az adott program jóváhagyása után jelenik meg a Közösségek Hete honlapon.

Milyen központi kommunikációval támogatjuk a Közösségek Hete sikerét?

A szervezők online médiakampánnyal támogatják a rendezvényt, amelynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az eseményekre. Két elsődleges kommunikációs csatornánk a Közösségek Hete hivatalos honlapja (https://kozossegekhete.hu/) és a Közösségek Hete facebook oldal. A Közösségek Hete honlapon valamennyi program megtalálható és kereshető lesz. A rendezvény Facebook oldalán is folyamatosan osztunk meg tartalmakat és népszerűsítjük a programokat.

A vállalt program megvalósításához a közösségeknek, intézményeknek kell forrást biztosítaniuk.

A regisztrációs felület ezen a linken érhető el: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc5SjWWjGNGgsUqCn7q7CWYltszV-kST6SRPgvgJged080ApA/viewform

Jelentkezési határidő: 2020. május 8. 24:00.

Bízunk benne, hogy idén is együtt tudjuk ünnepelni a Közösségek Hetét!

Mutassuk meg, hogy bár térben külön, de lélekben együtt vagyunk, s képesek vagyunk így is, közösen, jó dolgokat tenni!