Magyar Falu Program 2020

Magyar Falu Program pályázati kiírása Közösségi tér ki- /átalakítás és foglalkoztatás támogatására

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter pályázatot hirdet a Magyar Falu Program keretében Magyarország területén működő 5000 fő, és ez alatti állandó lakosságszámú települések önkormányzatai számára a Közösségi tér ki- /átalakítás és foglalkoztatás támogatására.

A pályázat célja

A program lehetőséget biztosít az 5000 fő, és ez alatti állandó lakosságszámú települések számára a nemzeti és helyi identitástudat erősítésére. Támogatás igényelhető az önkormányzat vagy az önkormányzati társulás tulajdonában lévő ingatlanon lévő közösségi intézmények tereinek építésére, felújítására, közösség építését segítő személy programszervezőként való foglalkoztatására.

 

A projekt keretében támogatható tevékenységek

-       Közösségi épületek építése, külső és belső tereinek felújítása, bővítése, korszerűsítése

-       Közösségszervező alkalmazásának bértámogatása

Kapcsolódó fejlesztések (fentiekkel együtt támogatható):

tervezési költségek, közbeszerzés, műszaki ellenőr, projektmenedzsment, eszközbeszerzés, ingatlan vársárlás (40%), akadálymentesítés, azbesztmentesítés.

Projekt időtartama: legfeljebb 17 hónap

A pályázat benyújtásának határideje és módja

2020. április 22. és 2020. május 22. között, kizárólag elektronikus úton, a Magyar Államkincstár által a Magyar Falu Program végrehajtására létrehozott és üzemeltetett elektronikus benyújtó felületen keresztül lehet benyújtani.

 

A projektre maximálisan igényelhető támogatási összeg

Ingatlan felújításra maximum 30 000 000 forint, közösségszervező alkalmazására maximum 2.969.460 Ft, összesen 32 969 460 Ft, 100% támogatás. 

 

A pályázat építésre is lehetőséget nyújt, azonban tájházak esetén fontos, hogy a már meglévő épületek felújítását, korszerűsítését pályázzák meg a program segítségével. 

 

A koronavírus járványra való tekintettel a Magyarországi Tájházak Központi Igazgatósága korábbi gyakorlatától eltérően Információs napot nem tud szervezni, azonban az online térben lehetőséget biztosít a pályázattal kapcsolatos kérdések megválaszolására. Kérdéseiket az alábbi, zárt Facebook csoportban tehetik fel, amelyekre meghívott vendégeink - építész, pályázatíró, néprajzos kollegák - válaszolnak.

A csoport az alábbi linken érhető el. Csatlakozási szándékát jelezze a linken, és kollégáink felveszik a csoport tagjává!
https://www.facebook.com/groups/MTKIinfo/about/

 

A Magyar Falu Program pályázati kiíráshoz készült egy Építészeti- és néprajzi segédlet. A segédlet a legfontosabb építészeti- és néprajzi irányelveket tartalmazza, amelyeket a pályázat során figyelembe kell venni.

MFP-Epiteszeti- es neprajzi segedlet.pdf

 

A Magyar Falu Programról részletesen a Magyar Falu Program honlapján olvashat.

A részletes pályázati kiírás az alábbi linken érhető el: 

 http://palyazatok.org/wp-content/2020/03/MFP2020_Kozossegi_ter_20200323.pdf

Az Általános útmutató A Magyar Falu Program keretében 2020 évben meghirdetett kiírásokhoz az alábbi linken érhető el:

https://www.kormany.hu/download/4/27/c1000/%C3%9Atmutat%C3%B3_MFP2020_ki%C3%ADr%C3%A1sokra_20200228_KN.pdf

 

Magyar Falu Program 2020