Népi Építészeti Program tájházak részére

Tájházak támogatási lehetősége a Népi Építészeti Program keretében

magyarországi tájházak kiemelkedő értéket képviselnek a népi építészeti emlékek között: egy régió jellemző építésmódját őrzik a magyar nemzet számára.  A Népi Építészeti Program céljainak megvalósításában kiemelt figyelmet fordít ezen örökség megtartására. A magyarországi tájház népi építészeti emlék helyreállítását megelőző szakmai dokumentációk elkészítéséhez, valamint épületfelújítási tevékenységgel járó helyreállításához nyújtható támogatás egyedi támogatási kérelem benyújtásával igényelhető. Akár 20 millió forint értékben is.

Egyedi országos vagy helyi védett tájház épülete van? Érdemes átgondolni e gyönyörű érték megújulását és fenntarthatóságát  egy ütemezett megvalósítás első lépéseitől egészen egy teljes megújulásig akár.   


Ha előkészített felújítási terve van, nyújtson be kérelmet épületfelújítás tárgyban, ahol a legmagasabb támogatási összeg akár 20 millió forintot is elérheti. Még nem felkészült egy nagyobb építési tevékenységre vagy nem tudja egy épületrész megújítását hol kellene kezdeni? Nyújtson be kérelmet a szakmai előkészítő dokumentációk beszerzésére. A Népi Építészeti Program év eleji támogatásaiban akár 1.5 millió forintot is kaphattak a következő  évekre is gondosan készülők: az előkészítés támogatásával építéstörténeti dokumentáció, építészeti tervek, faanyagvédelmi szakvélemény, restaurátori vélemények elkészíttetésére is lehetőség nyílhat. Ezen megalapozó dokumentációk által már összeállítható épületfelújítási stratégia, melyre akár 20 millió forint támogatás is kérhető a Népi Építészeti Program következő kérelem-benyújtási időszakában.
 
A beadás határideje július 15. 
Tájékozódjon a nepiprogram.hu felületen közvetllenül, vagy az NÉPI honlapján az alábbi hírből: