Események

HÉTFŐ

07

JÚNIUS

KEDD

08

JÚNIUS

SZERDA

09

JÚNIUS

CSÜTÖRTÖK

10

JÚNIUS

PÉNTEK

11

JÚNIUS

SZOMBAT

12

JÚNIUS

VASÁRNAP

13

JÚNIUS

HÉTFŐ

14

JÚNIUS

KEDD

15

JÚNIUS

SZERDA

16

JÚNIUS

CSÜTÖRTÖK

17

JÚNIUS

DÁTUM
KATEGÓRIA
SZO 12 JÚNIUS 2021
KERESÉS
Népi építészeti szakmai nap
Népi építészeti szakmai nap

Kategóriák:szakmai nap, szakmai program

Helyszín:

DÁTUM
SZEPTEMBER
SZERDA
23

lejárt dátum

A Magyarországi Tájházak Központi Igazgatósága és a Magyar Építőművészek Szövetsége újabb közös Népi építészeti szakmai napot szervez a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban. A szakmai nap tematikája Vargha László, a népi építészet kutatójának kutatásaihoz a hagyatéka köré szerveződik.

ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA

A Magyar Építőművészek Szövetsége gondozásában működő, 2012-ben elindított Nagyapám Háza Örökségvédelmi program és a Tájházigazgatóság céljaiban is fontos szerepet játszik az épített örökség védelme, valamint a népi építészeti tudás visszatanítása. Ezen közös cél elősegítését egy közös szakmai nappal támogatják. A szakmai napra 2020. szeptember 23-án kerül sor a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, melynek tematikája Vargha László, a népi építészet kutatójának kutatásaihoz a hagyatéka köré szerveződik.

A szakmai program első felében az előadások folyamán az érdeklődők megismerkedhetnek Vargha László hagyatékával és az Alföldi mezőváros tájegységhez fűződő munkásságát.

Délután a Skanzen területén szervezett tematikus túra veszi kezdetét, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a program első felében hallott Alföldi mezőváros tájegységgel.

A programon való részvétel ingyenes, de REGISZTRÁCIÓHOZ kötött. A regisztráció az alábbi linken érhető el: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfPvN--E8xuzVjVdBW-7jJdzc6lyzqsTO6-9hWgfh7T3k7Wsg/viewform

A Budapestről érkező vendégek számára szervezett autóbusszal való utazáshoz lehetőséget biztosítunk az Árpád hídtól, melynek indulási időpontja 12:30. Az autóbusz minimum 15 fő jelentkezésével indítható.

A rendezvény maximális létszáma 30 fő, a jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadjuk. Megértésüket előre is köszönjük!

További információt kérhet a tajhazigazgatosag@skanzen.hu elektronikus címen.

Minden érdeklődőt szerettel várunk szakmai napunkon!

Népi építészeti szakmai nap