gyengen

Népi Építészeti Program - adatszolgáltatás

Tisztelt Tájház Vezető/Fenntartó Asszony/Úr!
Kedves Kolléga!
 

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Magyarországi Tájházak Központi Igazgatósága kiemelt feladatai közé tartozik a magyarországi tájházak mentorálása és tájékoztatása pályázatok lehetőségeiről. A Teleki László Alapítvány gondozásában működő Népi Építészeti Program folytatásáról szóló 1021/2019. (II. 6.) Korm. határozatban foglalt kormányzati szándékkal összhangban támogatást nyújt az egyedi védelem alatt álló építészeti emlékek helyreállításához. A támogatási lehetőséget célzottan múzeumi rendeltetésű népi építészeti emlékek, a népi építéshagyomány szempontjából is jelentős épületek számára tervezik kiírni.
 
Adatbázisunkban már a korábbiakban is jelöltük a műemléki védelem alatt álló tájházakat. Ezen adatok ellenőrzése és korrigálása, valamint kiegészítése céljából kérjük, válaszlevelében haladéktalanul tájékoztassa Igazgatóságunkat az intézmény építészeti védettségi szempontú besorolásáról, valamint az épület helyrajzi számáról. Kérjük, levelét a tajhazigazgatosag@skanzen.hu elektronikus címre küldje meg, a Tárgyban megadva a tájház nevét. Amennyiben tájházuk épülete helyi védettséggel rendelkezik, úgy kérjük, hogy adja meg a képviselő-testületi határozat vagy a településképi rendelet számát is.
 
A Népi Építészeti Programról szóló információk a Teleki László Alapítvány honlapján tekinthetőek meg az alábbi linken: http://www.telekialapitvany.hu/a-nepi-epiteszeti-program-uj-tamogatasi-elemei-a-nyar-folyaman-jelennek-meg/
 
 
Köszönjük együttműködését!
 
 
Tisztelettel,
 
Szentendre, 2020. június 10.
 
 
 
 
 
Dr. Bereczki Ibolya
ágazati feladatokért felelős
főigazgató-helyettes
 
Népi Építészeti Program - adatszolgáltatás