gyengen
Események

SZERDA

11

SZEPTEMBER

CSÜTÖRTÖK

12

SZEPTEMBER

PÉNTEK

13

SZEPTEMBER

SZOMBAT

14

SZEPTEMBER

VASÁRNAP

15

SZEPTEMBER

HÉTFŐ

16

SZEPTEMBER

KEDD

17

SZEPTEMBER

SZERDA

18

SZEPTEMBER

CSÜTÖRTÖK

19

SZEPTEMBER

PÉNTEK

20

SZEPTEMBER

SZOMBAT

21

SZEPTEMBER

DÁTUM
KATEGÓRIA
HÉ 16 SZEPTEMBER 2019
KERESÉS
Népi építészeti szakmai nap
Népi építészeti szakmai nap

Kategóriák:szakmai nap

Helyszín:

Regisztráció: a regisztrációs időszak végetért!

DÁTUM
SZEPTEMBER
SZOMBAT
21

A Magyarországi Tájházak Központi Igazgatósága és a Magyar Építőművészek Szövetsége közös Népi építészeti szakmai napot szervez a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban. A szakmai nap tematikája Sabján Tibor, a Skanzen egykori építész-muzeológusának tüzelőberendezésekkel kapcsolatos kutatásai, illetve ezek napjainkban is hasznos aspektusai köré szerveződik, halálának tizedik évfordulója alkalmából.

ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA

A Magyar Építőművészek Szövetsége gondozásában működő, 2012-ben elindított Nagyapám Háza Örökségvédelmi program és a Tájházigazgatóság céljaiban is fontos szerepet játszik az épített örökség védelme, valamint a népi építészeti tudás visszatanítása. Ezen közös cél elősegítését egy közös szakmai nappal támogatják. A szakmai napra 2019. szeptember 21-én kerül sor a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, melynek tematikája Sabján Tibor, a Skanzen egykori építész-muzeológusának tüzelőberendezésekkel kapcsolatos kutatásai köré szerveződik, halálának tizedik évfordulója alkalmából.

A délelőtt folyamán előadások és a kerekasztal beszélgetés témájaként Sabján Tibor munkássága nyomán a tüzelőberendezéssel kapcsolatos információk, a tudásátadás kerül a központba. A tüzelőberendezések helyreállításáról, újraépítéséről, funkcióiról, valamint különféle technikáiról és napjainkban való szerepeiről folytatnak eszmecserét a meghívott előadók a vályogkatlantól a kemencén keresztül a cserépkályháig.

Délután a Skanzen területén szervezett tematikus túra veszi kezdetét, ahol a résztvevők megismerkedhetnek azokkal a tüzelőberendezésekkel, amiknek tervezésében, helyreállításában vagy egyéb munkálataiban Sabján Tibor is részt vett.

A programon való részvétel ingyenes, de REGISZTRÁCIÓHOZ kötött. A regisztráció az alábbi linken érhető el: https://docs.google.com/forms/d/166svDg96y3LPkTf5EfclXJzx2sUPJOyHZX5e6BEdzxw/edit

A Budapestről érkező vendégek számára szervezett autóbusszal való utazáshoz lehetőséget biztosítunk az Árpád hídtól, melynek indulási időpontja 9:30. Az autóbusz minimum 15 fő jelentkezésével indítható.

A rendezvény maximális létszáma 50 fő, a jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadjuk. Megértésüket előre is köszönjük!

További információt kérhet a tajhazigazgatosag@skanzen.hu elektronikus címen.

Minden érdeklődőt szerettel várunk szakmai napunkon!

Népi építészeti szakmai nap