gyengen

Szabadtéri muzeológiai és tájházi szakági képzés 2020

A képzés célja olyan speciális ismeretek átadása, amely segít a mai változó múzeumi világban értéket közvetíteni, magas minőségű szakmai munkát végezni a jellemzően komplex feladatköröket ellátó szakmai munkatársaknak. A képzésben megszerzett modern, a mai trendeket ismertető tudásanyag hatással vannak a tervezett és megvalósítandó programokra, kiállításokra, a múzeumi szolgáltatásokra, indirekt módon a látogatók tanulási szokásaira, élményszerzésére, a múzeumi tartalomhoz való hozzáállására.

A képzésnek az előző alkalmakhoz hasonlóan a Szabadtéri Néprajzi Múzeum és a Szennai Skanzen ad helyet 2020. szeptember 14-17. és október 04-08. között.

Jelentkezési határidő: 2020. 08. 14. 

A képzés részletes leírása az alábbi honlapon érhető el:

http://mokk.skanzen.hu/szabadteri-muzeologiai-es-tajhazi-szakagi-kepzes.html

 

Néhány vélemény a korábbi résztvevőktől

„Gyakorlati segítséget nyújtott tájházak napi feladatainak ellátásában, segédletet nyújtott azokhoz a „nemszeretem” munkákhoz is, amik nem kikerülhetők, de így könnyebb lesz.”

„Nagyon sokrétű és információ gazdag előadás hallgatója lehettem. Sok ötletet és lehetőségekkel – hogyanokkal kapcsolatos kérdésekre kaptam választ.

A résztvevők igazán barátságosak, új kapcsolati tőkét nyertem a jelentkezéssel. Minden felmerülő kérdésemre választ kaptam.”

„A motivációs levelemben az egyik fő elem a megújulás volt. Új hatások megismerése. Az előadások révén lehetőségem nyílt arra, hogy új, akár külföldi példákat ismerjek meg, amik új gondolatokat, ötleteket, terveket indított meg bennem.”

„A képzés széleskörű ismeretanyagot ölelt fel. Izgalmas, változatos előadások voltak. Megtisztelő az előadókkal való találkozás és a helyszínek is fantasztikusak.”

„Sok új ötletet kaptam a tájházunk felújításához, fejlesztéséhez. Nagyon jó csapat gyűlt össze, a későbbiekben is tervezzük a kapcsolattartást.”

„Családias hangulatban a tájházhoz kapcsolódó elméleti és gyakorlati ismeretekre tettem szert.”