gyengen

Szabadtéri muzeológiai és tájházi szakági képzés 2020

A képzésen átadott, kifejezetten a tájházakra és a szabadtéri múzeumokra jellemző speciális ismeretek segítenek a komplex feladatköröket ellátó munkatársaknak a mai változó múzeumi világban értéket közvetíteni. Támogatja a képzés a magas minőségű szakmai munkavégzéshez szükséges ismeretek megszerzését, ezáltal korszerű programok, kiállítások, múzeumi szolgáltatások megvalósítását. A képzés céljai közé tartozik, hogy új módon járuljon hozzá a tájházak és közösségeik kapcsolatának erősítéséhez, indirekt módon pedig pozitív hatást gyakoroljon a látogatók tanulási szokásaira, a tájházakban lehetséges múzeumi élményszerzésre, a múzeumi tartalmakhoz fűződő személyes viszonyára.

 

A képzés időpontja és helyszíne:

2020.10.05-08. Szentendre (I. képzési hét)
2020.10.26-29. Szenna (II. képzési hét)

 

Kinek ajánljuk: 

A regionális és központi szabadtéri múzeumok szakalkalmazottainak, múzeumok néprajzos muzeológusainak, közérdekű gyűjtemények és kiállítóhelyek (tájházak) vezetőinek, munkatársainak.

Kik jelentkezhetnek a továbbképzésre?

  • tájházi és szabadtéri munkavégzés feltételeihez igazodó egyetemi (legalább BA), főiskolai végzettséggel rendelkezők
  • középiskolai képzettség esetén legalább két év múzeumi, tájházi intézményben szerzett munkatapasztalattal rendelkezők 

 

A jelentkezési lap itt érhető el.

 

A képzés az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatása révén ingyenes.

 

A képzés részletes leírása az alábbi honlapon érhető el:

https://mokk.skanzen.hu/szabadteri-muzeologiai-es-tajhazi-szakagi-kepzes

 

Néhány vélemény a korábbi résztvevőktől

„Gyakorlati segítséget nyújtott tájházak napi feladatainak ellátásában, segédletet nyújtott azokhoz a „nemszeretem” munkákhoz is, amik nem kikerülhetők, de így könnyebb lesz.”

„Nagyon sokrétű és információ gazdag előadás hallgatója lehettem. Sok ötletet és lehetőségekkel – hogyanokkal kapcsolatos kérdésekre kaptam választ.

A résztvevők igazán barátságosak, új kapcsolati tőkét nyertem a jelentkezéssel. Minden felmerülő kérdésemre választ kaptam.”

„A motivációs levelemben az egyik fő elem a megújulás volt. Új hatások megismerése. Az előadások révén lehetőségem nyílt arra, hogy új, akár külföldi példákat ismerjek meg, amik új gondolatokat, ötleteket, terveket indított meg bennem.”

„A képzés széleskörű ismeretanyagot ölelt fel. Izgalmas, változatos előadások voltak. Megtisztelő az előadókkal való találkozás és a helyszínek is fantasztikusak.”

„Sok új ötletet kaptam a tájházunk felújításához, fejlesztéséhez. Nagyon jó csapat gyűlt össze, a későbbiekben is tervezzük a kapcsolattartást.”

„Családias hangulatban a tájházhoz kapcsolódó elméleti és gyakorlati ismeretekre tettem szert.”