Betűméret:

Fejlesztési tervek

A HOUSES “Tájházak útja” – Örökségünk a jövőnk – értékekre alapozott turizmusfejlesztés a szlovén-magyar határrégióban című Interreg projekt fő célja a kulturális és épített örökség, elsősorban a tájházak turisztikai kínálatba való beépítése és ezzel megóvásuk biztosítása volt. A határ két oldalán lévő tájházak fejlesztésére egy új módszertant dolgoztunk ki, mellyel a különböző fejlettségi szinten lévő tájházak minőségi kiegyenlítését kívánta a projekt elérni, így a saját és hozzájuk kapcsolódó turisztikai szolgáltatásokat a mai elvárásoknak megfelelő színvonalra emelni.

Célja, hogy a határ két oldalán lévő tájházak fejlesztésére kidolgozott módszertan alapján a házak közel azonos fejlettségi szintet érjenek el a turisztikai szolgáltatások tekintetében, így a kínálat egységes legyen. A fejlesztést szakértő mentorokra, illetve a kiválasztott szállodák szakembereire bízták. A „Tájházak útja” kifejezetten a vidéki térségek turizmusba történő bevonását szolgálja.

A projekt 2019. március 1-jén vette kezdetét, és 2021. február 28-án ért véget.

A Magyarországi Tájházak Központi Igazgatóságának munkatársai a projektben résztvevő magyarországi tájházak részére fejlesztési terveket dolgoztak ki, melyek az alábbiakban érhetők el.

 

A_hegyhatszentpeteri_tajhaz_fejlesztesi_terve.pdf

A Kehidakustanyi Tajhaz es Hagyomanyorzo Mariska Udvar fejlesztesi terve_vegleges.pdf

Vashosszufalui_tajhaz_fejlesztesi terv.pdf